Foredrag: Knyt og lyt ~ bedre kommunikation med eleverne

Knyt og lyt ~ bedre kommunikation med eleverne

Foredrag for fagfolk der arbejder med unge

Kan bookes til jeres skole, institution, forening mv. og afholdes som foredrag på ca. 1,5-2 timer eller som hel eller halvdags workshop

 

[one_half]

Foredraget Knyt og Lyt handler om at møde børn og unge i øjenhøjde og kommunikere og lytte så de føler sig hørt, set og anerkendt. Få inspiration til at slukke din voksenbåndoptager og lær at stop op og lyt bagom det dine elever forsøger at udtrykke.

[/one_half] [round_image][/round_image]

Du forstår mig ikke!

Som voksen virker det naturligt give børn vores sandhed og hvordan vi forstår vores virkelighed, og vi har ofte en intention om at de skal overtage vores sandhed eller syn på sagen. Vi glemmer i forsøget at børn selv skal lære hvad de mener og oplever ud fra deres egne fornemmelser og erfaringer – dårlige som gode. Vi forsøger at oplyse dem og give dem gode råd eller viden og tror at så løser tingene sig nok. Men det er ikke tilstrækkelig kommunikation for at børn føler sig hørt, set og anerkendt. Og derfor afviser de os voksne eller føler vi ikke forstår eller hører hvad de faktisk siger.

”Du skal da bare…” ”Det skal nok gå over, du skal bare gøre …” Da jeg var i din alder gjorde jeg… ” ”Hvorfor gør du ikke…” ”Nu skal du høre hvad du skal gøre…” ”Hvorfor gjorde du det…”

Foredraget handler også om hvordan du som fagperson kan stoppe op, trække i håndbremsen og i stedet for at svare med din voksenbåndoptager, så stille åbne bevidste spørgsmål, der vil udvikle børns refleksionsevne og evnen til at mærke efter.

 

“Wisdom is the reward you get for a lifetime of listening when you’d have preferred to talk”

~ Doug Larsson

 

Knyt og lyt – og drop de gode råd

Selv råd der er meget overbevisende, er ikke altid nemme at følge, hvis de medfører besværligheder for en, eller minder en om det der er så svært at udføre.

Paradokset ligger i at jo mere vi ønsker råd og vejledning, jo mindre synes vi om de råd vi får, fordi vores behov for dem er konsekvensen af, at vi står over for et problem, som vi inderst inde føler vi burde være i stand til selv at klare! Vi er også ofte ude af stand til at følge råd vi får af andre på den dertil tiltænkte måde.

 

 

Foredraget ‘Knyt & Lyt’ er for fagfolk og kan afholdes på skoler, biblioteker, foreninger, opholdsteder, virksomheder, organisationer, private arrangementer m.flere.
Skriv til os for mere info om priser og afholdelse hos jer  [button window=”new” color=”#303033″ style=”outline” link=”http://hverdagenshelte.com/kontakt/”]KONTAKT OS>>[/button]