Indhold på Teenpower

Teenpower er for unge som ønsker at skabe et ungdomsliv,

 med mere indre power, livsglæde og selvværd. 

Kurset hedder Teenpower, fordi det giver ’power’ til dig indefra 

– en indre power som du kan bruge i situationer, hvor du bliver udfordret, 

så du kan føle dig mere stærk og have mere tro på, at du kan det du vil. 

 

Mange hundrede unge har deltaget på Teenpower de sidste 17 år 

Du kan læse om deres oplevelser her.

 

Teenpower er et styrk-dig-selv-kursus,

 som smitter af på oplevelsen af at være dig, 

samt din sociale oplevelse med andre unge.

 

På  kurset går vi i dybden med, hvordan vi som mennesker kan acceptere os selv som dem vi er – med de styrker og svagheder vi har. 

 
 

Du lærer at du i virkeligheden er meget mere end du tror. 

Vi sætter ‘lys’ på, at vi som mennesker indeholder både mørke og lyse sider, 

og at de sider vi tror er dårlige ved os selv, er menneskelige, 

og ofte slet ikke er så dårlige som vi tror.

 

 

 

EMNER PÅ TEENPOWER​

TRO PÅ DIG SELV

Du udvikler både dit selvværd og selvtillid på kurset. Selvværd til at acceptere den du er, og lære at være glad for den du er.
 
 Selvtillid til at tro på dine evner og at blive mere klar over dine styrker og svagheder. 
I en verden som denne, hvor så meget ydre påvirkning sker både på de sociale medier og i den fysiske verden, er det godt at kunne mærke sin indre kerne og lade sig guide af det, du mærker indefra istedet for at blive styret ‘udefra’. 
 
Lavt selvværd består og vedligeholdes af, at vi er overbevist om at vores tanker er sande. Du tror simpelthen for meget på dem. At alt der går igennem dit sind er sandt.
Den anden ting lavt selvværd vedligeholdes af, er at du er optaget af hvad andre tænker om dig – og det får så stor betydning at du tilpasser dig for meget andres behov, andres adfærd og reaktioner omkring dig. 
Når der er balance i dit selvværd og selvtillid, kan du meget bedre lære nye ting, med en ro indeni og acceptere dig selv imens du lærer. 

TANKERS KRAFT

Vi kan ikke selv styre og vælge, hvad vi vil tænke. Tankerne sker bare. Men vi kan lære at ikke lytte til de tanker der ikke støtter eller styrker os – og finde tanker der er mere styrkende og hjælpsomme.
 
Du er ikke dine tanker – men du har tanker. Tankerne kan styre os så meget i hverdagen, og opleves meget virkelige. 
 
Du lærer om hvor meget kraft dine tanker har over dig. Vi bryder med janteloven og lærer dig om at se dine stærke og positive sider. Og være gladere for dig selv. Det er ikke så svært som du måske tror. 
Din indre papegøjesnak med kritiske tanker gør det svært for dig at være stærk og modig i livet. Vi lærer dig at få mere ro i hovedet og vende dine negative tanker til tanker, der hjælper og styrker dig og får dig til at tage handling på de ting du ønsker at gøre i dit liv.
 

SOCIAL UDVIKLING

Teenpower er også et sjovt kursus, hvor vi igennem spændende emner om personlig udvikling, lærer en masse ting.
 
Du træner dine sociale evner, at tale med andre, lære andre bedre at kende og være mere tryg og åben i det sociale. Du vil opdage, at du ikke er den eneste i verden med de tanker og følelser du har.
 
Da du lærer om hvor ens vi er som mennesker inde bag ved vores ’maske’ og samtidig lærer at respektere forskellighederne ved mennesker, får du også mulighed for, at udvikle nære venskaber ud fra Teenpower. 
 
Mange af de unge der har deltaget er blevet venner undervejs på kurset og efter Teenpower er slut.

FÅ INDRE RO

Forestil dig at der var helt ro inde i dit hovede. Hvordan ville det mon føles. 
Som skrevet tidligere, så er du ikke det du  tænker – men du har tanker og de kan opleves som meget virkelige. 
Hver tanke påvirker dine følelser og din krop. Så vi kan gøre os selv mere bange, og også mere rolige og tillidsfulde 
 
Du lærer på Teenpower at få mere ro i dit hovede, og være mere i ro i din krop.
Vi har brug for håndtere det indre kaos af tanker og følelser, som kan opstå i os. 
At lære at finde ro med det der er omkring en, giver en virkelig styrke. Så kan vi tackle bedre svære tider, svære følelser og uindfriede forventninger.  
Din krop og dine tanker bliver på den måde et bedre team. Og så bliver det meget lettere at mærke, hvad der er det rigtige valg at træffe, og det rigtige for dig at gøre i de situationer du kommer i. 

STYRK DIT MOD

Det du lærer på Teenpower giver dig mere mod og tillid, så du kan være okay med dig selv, når du mærker usikkerhed eller frygt. 
Modet vokser når vi bruger det, og det giver frihed indeni, når vi kan blive bedre til at føle frygt men ikke lade os styre af den. Så kan du være mere fri og dig selv, og gøre det du ønsker i din hverdag. 
 
Vil vi leve fuldt og helt, er vi nødt til at kaste os mere ud i livet, i stedet for at vente, til vi er perfekte eller ‘bombesikre’ – ellers ender vi med at ofre ønsker, drømme og muligheder, samt spilde værdifuld tid. 

 

 
 

VÆR DIG SELV

På Teenpower lærer du dig selv bedre at kende inde bag dine masker og de roller du er i. 
Vi støtter dig i at finde modet til at være dig selv, og at det faktisk kan være meget lettere at være dig selv.
Du vil lære om at bryde de roller, der ikke giver dig noget godt i dit liv, og i stedet finde modet til at være mere dig selv.  
Når du ser dig omkring, vil du sikkert opleve, at de fleste mennesker – unge som voksne – bærer masker ovenpå deres følelser, i forsøget på at virke stærke, positive, cool, kloge, ligeglade, modige, selvsikre, overskudsagtige osv.
Men de masker vi har på for ofte, har en konsekvens på vores selvværd. Fordi vi ikke giver os lov til at være os selv.
På Teenpower får du lært om hvordan du accepterer og giver de følelser du mærker plads og frihed til at være der – så du kan være mere tro mod dig selv og ikke gemme dig bag maskerne. 

SÆT GRÆNSER

Grænser er de færdselsregler, vi sætter for os selv, og som vi gerne vil have, at vores omverden skal respektere.
Jo mere klart og tydeligt, du kan give udtryk for dine grænser, jo lettere er det for andre at vide, hvem du er, og hvad du vil være med til og ikke vil være med til. 
Som ung er det så vigtigt og kan være så svært, at mærke sine grænser og sætte dem. Og i en digital tidsalder som vi lever i, er det både i vores fysiske liv og i online livet vi skal være tydelige med vores grænser. 
 
For at vores selvværd har det godt, er det vigtigt at udtrykke vores nej’er og ja’er. At være tro mod os selv. Ved at både udvide vores grænser og derved mod – og også sætte vores grænser tydeligere så vi ikke lader andre vade ind over os. 
Dette lærer du metoder til på Teenpower 

 

 
 
 
 
 

DEN TRYGGE ZONE

Vi har alle en tryg zone – en comfort zone som vi indimellem er i.Når noget er svært for en, er det naturligt at udsætte handling. At udskyde det svære. Eller droppe det man havde sat sig for. Det er menneskeligt helt naturligt at vi lige når vi skal ud af vores trygge zone, bakker lidt ind i den igen.
 
Den er ikke tryg på den gode måde for os. Det er mere et gemmested for livet og verden, hvor vi kan tro der er rart at være. Og vi kan tro at ‘det går nok over af sig selv’ hvis jeg bliver her i min trygge zone. Det giver os dårlige vaner hvor vi trækker os væk fra det sociale, siger nej til ting mm. Du bliver faktisk mere bange, mere usikker og mere utryg ved virkeligheden – det virkelige liv – ved at være herinde for meget. 
På Teenpower lærer du om at komme ud af din comfort zone med små skridt og mærke at dit mod vokser når du bruger det – ligesom muskler 🙂 

SLIP DET PERFEKTE

 Du vil på kurset blive mere klar over at du er lige som du skal være. Også når du fejler. Du oplever en frihed når du kan give slip på at skulle være perfekt, og acceptere dine fejl og dig selv som menneske. Lige som du er. 
Når du slipper forsøget på det perfekte, tænker du ikke længere så sort – hvidt 
Du kan sætte realistiske mål for dig selv, så du bliver mere tilfreds. 

Du kan skrue ned for dine forventninger til dig selv – og andre. Og dermed mærke følelsen af at du er nok som du er.  

Vi bliver stressede af hele tiden at stræbe efter mere og bedre… så når du finder ud af at du er NOK som du er – og ikke ved at stræbe efter nye versioner af dig selv – mærker du den ro i dig selv som du ubevidst søger efter. 
 
 
 
 

SE DIG SELV MED NYE ØJNE

På kurset lærer du om hvorvidt dine negative tanker og historier om dig selv ikke er sande. men kan arbejdes med indeni, så du får det bedre i dit liv. 

Teenpower handler om at lære at adskille hvad der sker en, og hvad ens fortolkning af de ting man oplever kan gøre.

 

Det du fokuserer på vokser.

Siger du også nogle gange til dig selv “jeg er ikke god nok”, “jeg er udenfor”, “jeg skal være perfekt”, “lige om lidt finder de ud af, at jeg ikke er, som de tror ” eller lignende tanker…

 

Tænk hvis du kunne ændre de tanker?  

 

Så lød det måske sådan her inde i dit hoved: 

 

“Jeg er god nok”, “jeg hører også til” “Jeg er okay som jeg er”

“jeg behøver ikke lave mig om, for at andre skal kunne lide mig” osv.

 

 

Vi fortolker forskelligt.

Vores indre historier er farvede af, hvem vi er, og hvor vi er i vores liv. 

Er vi fx ude for den samme type oplevelse flere gange lige i træk, vil vi naturligt komme til at tro at det må være sandt. fx hvis nogen gør noget der sårer dig og det sker igen kort tid efter, så er det naturligt at tage det personligt og gøre det til en ‘sand’ historie om dig og andre. 

 

 

Men vi fortolker og føler forskelligt som mennesker, og hvis vi fx. er ude for den samme type oplevelse som mennesker , vil vi opleve dem meget forskelligt. Fordi vi fortolker (tænker) forskelligt om oplevelsen. 

Nogle vil lave historien “jeg er ikke god nok”, mens andre vil lave historien “jeg klarer mig selv” eller “jeg skal vise dem”.

 

Hvis vi forestiller os, at to mennesker oplever fuldstændigt det samme, vil vi derfor samtidig se, at de to kan lave forskellige historier om deres oplevelser.

 

 

Vi bliver den historie, vi siger højt eller har fokus på i vores tanker. 

 

Vi taler os selv ned og vores kommunikation om os selv forstærker den negative historie. Vi bliver bekræftet i det fra andre der behandler os dårligt. Eller bekræftet i det, ved at vi fejler igen i en situation osv. osv. 

 

Du kender måske de indre historier som ➷

Jeg skal være stærk

Jeg er dårlig i skolen

Jeg er dum

Jeg er en dårlig veninde / ven

Mine forældre kan bedre lide min søster, fordi hun er udadvendt og nem

Jeg er aleneingen hjælper

Jeg er sådan en der ikke siger så meget

Man kan ikke stole på drenge/piger

De kan ikke lide mig fordi jeg …

Jeg burde være anderledes og så kunne de lide mig

 

Vi tænker de samme tanker om og om igen og tror mere og mere på dem. 

Som at se den samme dårlige film om og om igen. 

Endda selvom vi ved at handlingen er dårlig og vi bliver i dårligt humør af den.

Vi begynder at leve ud fra at historien er sand. 

Og jo flere der giver os ret, jo stærkere bliver historien.

Til sidst glemmer vi hvad der kom før historien.

 

(Hjerneforskere siger faktisk at 70 % af det vi tænker idag, tænkte vi også igår)

 

 

Se dig selv med nye øjne

Vi har tendens til at holde fast på de indre historier om os selv, fordi det er dem vi kender.

Det er trygt. Vi har fortalt dem til os selv og andre så mange gange, at vi efterhånden tror på de er virkelighed.

 

Men hvis du kan fange dig selv i dine historier, kan du vælge at gøre noget andet end du plejer og være en anden end du plejer.

 

Det lærer du også om på Teenpower. 

 

At SE dig selv med nye øjne.

Få renset dit syn på dig selv, så du med et kærligere syn på dig selv også ser på livet mere positivt.