Nærværstræning for fagfolk

Kan bookes til jeres skole, institution, forening mv. og afholdes som hel eller halvdags workshop

 

 

MINDFULNESS OG NÆRVÆRSTRÆNING – styrk børn og unges indre ro, fokus og empati

Kursus for dig der arbejder med tidens børn og unge

Kurset er for dig, der ønsker at hjælpe børn og unge med at udvikle deres opmærksomhed, deres empati for sig selv og andre samt at finde roen i sig selv. Alt sammen en udvikling der handler om at gå fra et være ydre- til indrestyret.

Og det er der et stort behov for. Andelen af børn og unge, som føler sig pressede af ydre krav, er stødt stigende, og flere og flere rammes af fx angst og depression. De har ikke lært at håndtere det indre kaos af tanker og følelser, som kan opstå. Ofte får de meget ydre hjælp, og derfor har de ikke en naturlig adgang til deres menneskelige ressourcer som fx:

 

At bruge åndedrættet, når de bliver urolige.
At kunne observere tankernes flod i stedet for at lade sig flyde med og overvælde af dem.
At være med og tillade svære følelser uden at forsøge at fjerne dem med det samme.
Adgangen til disse ressourcer kan opnås via mindfulness, som er vores naturlige tilstand som menneske; en tilstand, der involverer en opmærksomhed på nuet og ikke for- eller fremtiden. Mindfulness kan trænes gennem forskellige øvelser, hvor man arbejder på at møde sig selv med de tanker og følelser, man har – uden at dømme dem.

 

[one_half]Når du praktiserer mindfulness sammen med børn og unge, er det vigtigt, at du selv har trænet/træner dit nærvær og din empati, og at du har en mental ro. På den måde kan du være en nærværende voksen, som inspirerer børn og unge med din naturlige måde at være på. Derfor er træningen af dit nærvær en stor del af kurset.

Empati er limen i vores relationer og udvikles blandt andet ved at komme ned i tempo og øget kropsbevidsthed og nærvær. Derved kan vi få kontakt til egen empati og på den måde gå ind i relationen med en dobbelt opmærksomhed på vores egen adfærd, hvad der foregår inde i en, hvad der trigger en ved den anden, og samtidig kunne se bag dennes adfærd.

 

[/one_half] [round_image][/round_image]

FORMÅL

At du får en introduktion til mindfulness samt lærer metoder og øvelser, der kan udvikle empati og en stærkere selvfølelse, som giver et stabilt ståsted og en evne til at indgå i gode relationer. Både hos dig selv og de børn og unge, du arbejder med.

 

UDBYTTE

~ Introduktion til livsfilosofien og principperne i mindfulness

~ Lære forskellige former for meditation.

~ Enkle meditative yogastillinger, som er forløsende for stress og tankemylder. De er særligt gode til børn og unge med mange tanker

~ Kropsscanninger og afspændingsøvelser

~ Åndedrætsøvelser

~ Sanseøvelser

~ Kreative mindfulnessøvelser

~ Du får afprøvet alle de øvelser, som du præsenteres for og hermed trænet dit nærvær

 

 

Praksisorienteret undervisning

Under workshoppen vil der læres gennem praksis og eksempler fra din dagligdag. Derfor er det godt at bruge cases / eksempler på relationer du har til børn / unge / forældre du arbejder med, hvor du støder på relationelle udfordringer. For på den måde at få mest muligt ud af dagene på kurset, som du kan tage med dig hjem til et bedre samspil med dine relationer.

 

Kurset ‘Nærværstræning for fagfolk’ kan afholdes på skoler, institutioner, foreninger, opholdsteder, virksomheder, organisationer m.flere.
Skriv til os for mere info om priser og afholdelse hos jer  [button window=”new” color=”#303033″ style=”outline” link=”http://hverdagenshelte.com/kontakt/”]KONTAKT OS>>[/button]