Workshops for elever

SELVVÆRD PÅ SKOLESKEMAET

Børn og unge lærer bedst når de trives i det fællesskab og læringsmiljø de er i.Vores workshops for skoleklasser Selvværd på Skoleskemaet er for 7. klasse og opefter. Vi holder også workshops på ungdomsuddannelserne rundt i landet, samt institutioner for unge og efterskoler og højskoler.

Her kan eleverne få personlige værktøjer og indsigter i både deres indre og ydre liv, via sjove, dybdegående og lærerige emner og øvelser. Vi kommer ud i jeres klasse, enten for 1 eller 2 klasser af samme klassetrin. Vores kursus er fra 2-4 timer, alt efter hvilket tema og jeres behov er.

Vi ved, at vi mennesker lærer bedst, når vi mærker positive følelser, da de fremkalder meningsfuldheden med den aktivitet vi er i gang med. Det vil sige når vi fx lærer gennem positive aktiviteter, sammen med andre, opstår der mening med det, vi laver som så øger lysten til at lære mere. Vi har erfaring med at skabe dette trygge læringsrum med elever, og kan have en fordel ved at komme udefra og se på eleverne som et blankt hvidt lærred.

 

“Mental sundhed har betydning for børn og unges oplevelse af meningsfuldhed i skolen, i hjemmet og i fritiden. Det hænger derfor i høj grad sammen med deres almene fysiske sundhed, med deres roller, selvbilleder, identitet og personlige udvikling”~  Lektor Karen Wistoft, DPU Århus


Trygge fælleskaber udvikler elevernes selvværd

’Selvværd på skoleskemaet’ bygger på vores mange års erfaring med kognitiv coaching og med øvelser fra vores ekstraordinære selvværdskursus Teenpower, som vi har afholdt siden 2005. Fra vores kurser og coaching med unge ved vi, at de unges sociale omdrejningspunkt er skolen og klassen og de oplevelser, de har der. Vi ved at selvværdet er ankeret for at lære med glæde, og udvikle indre motivation til at lære mere i fremtiden. Selvværdet skabes hjemmefra, men i alderen i udskolingen, udvikles (og afvikles) selvværdet også i relationerne imellem hinanden i klassen, og i det fællesskab, der lever i den enkelte klasse. Vi ved at mobning opstår, hvis det trygge fællesskab ikke eksisterer og der derved ikke udvikles selvværd i relationerne i den enkelte klasse.

VORES EMNER PÅ WORKSHOPS

[one_half]

Styrk dit selvværd

Hvordan får man som ung, en stærkere tro på sig selv. På workshoppen/g´foredraget her lærer eleverne blandt andet om forskellen på selvværd og selvtillid. Om hvordan søgen efter at være perfekt og være god til det hele, kan dræne ens selvværd. Om hvordan søgen efter selvtillid kan hæve dine forventninger hele tiden og aldrig gør dig tilfreds. Og om det vigtige i at kunne mestre de ting der opstår i ens liv, med det selvværd man har.

 

[/one_half]

[one_half_last]

Bryd din Trygge Zone:

Om hvordan din frygt for nye skridt i din udvikling, kan bremse dig i din udvikling og ende med at lade dig blive for meget i din trygge zone. Om hvordan du som genert, den der ikke siger noget i timerne, som tilbagetrukken type, usikker, og måske perfektionist kan lære at det ikke er i den trygge zone, du rykker dig. Modet kommer ikke lige pludselig, men mærkes tværtimod, når du træner dit mod og selvudtryk i små skridt. Lær om at sætte inspirerende mål for dig selv, i din klasse. Og bliv den du brænder for at blive.

[/one_half_last]

[one_half]

EksamensKlar:

Eksamensklar workshoppen har fokus på 3 vigtige ting: 1. Hvordan man kan øve sig i at slippe sin eksamensfrygt 2. At styrke selvsikkerhed til mundtlige eksamener. 3. At få ro i maven og vise hvem man er til eksamen. Den handler om at finde styrken i din krop og lære at dit kropssprog gør indtryk på både dig og andre (censor og lærer) Du lærer derved at kunne stå stærkere på begge ben til eksamen.

[/one_half]

[one_half_last]

Styrk dine grænser

Et vigtigt tema: at styrke og sætte sine grænser. Ens selvværd bestyrkes af at man lever i integritet med sig selv. Og personlig integritet – som fx at kunne sige hvad man har brug for, at udtrykke behov for hjælp, at sige til og fra og mærke efter om det man har gang i, er godt eller skidt for en. Det er selvværdets vigtigste kerne.

.

[/one_half_last]

[one_half]

Pigefnidder og drengedask:

Om at kommunikere så hinanden, på trods af køn, kan høre hinanden og forstå hinanden. Et meget lærerigt tema for begge køn, som vi har haft stor succes med i de danske skoleklasser.

[/one_half]

[one_half_last]

Vær dig selv:

Om vores sociale masker og hvornår de er gode og mindre gode at have på. Der er større grund til at være bange for sine masker, end det at turde være sig selv. Om hvilke sociale masker som er helt almindelige, menneskelige men samtidig også meget begrænsende for at have det godt med sig selv. Lær om hvordan andre kan lide dig for den du er inderst inde.

[/one_half_last]

[one_half]

Tryghed i fællesskabet:

Der sker ofte splid i udskolingens klassetrin, og vi ved det kan betale sig at gøre en forskel i de sidste skoleår, idet læringsglæden går i hånd med trygheden i fællesskabet i klassen. I dette tema laver vi opbyggende relations øvelser, fællesskabs øvelser og dialogspil der går i dybden og teamcoaching i grupper. Et tema der er godt hvis der er behov for hjælp til ændring af mobbekultur i jeres klasse. Om at bryde roller, og hvordan gruppen kan hjælpe med det for den enkelte elev, og alle kan få motivation til at bryde egen rolle og derved indgå i gruppen. Om hvorfor og hvordan vi starter med at skabe en rolle, for at blive respekteret, for at andre skal lide os osv. og derved også hvordan vi bryder den igen – skridt for skridt.

[/one_half]

[one_half_last]

Mindfulness og indre ro:

Om hvordan du med dine helt egne indre ressourcer kan lære at fokusere, trække vejret dybere og koncentrere dig bedre. At styre din Indre Papegøje og få indsigt i de tanker vi alle har: De ’indre ’papegøje tanker’. Om hvordan du kan træne dine tanker, så du ikke er styret af de negative og kritiske men udvikle din indre opmuntrer i stedet for.

Med mindfulness kan du stå i udfordrende situationer som fx eksamen, fremlæggelse og andre præstationer – men med en indre ro og balance.

[/one_half_last]

 

Læs også om vores foredrag for unge HER >>

 

 

MERE HJERTERUM I SKOLEN

Vi oplever, at mange brænder for et skolesystem med plads til andet end faglighed. Hvor børns læringsglæde bevares,

i kraft at skabe plads til vigtige temaer som : Udvikling af empati og selvværd i fællesskabet med kammeraterne, læring om grænser, samhørighed mindfulness, kreativitet og plads til fantasi, tid til indadvendthed kropsbevidsthed og læring gennem brug af kroppen. Dette holder vi kurser og workshops i. Vi er ude på at skabe forandringer i den danske skolesystem, ud fra en dyb kærlighed til tidens børn samt viden og indsigt i behovet for nye læringsformer, fra den ældgamle visdom om kroppen, sindet og følelserne i børn og unge.

[round_image][/round_image]

Mindfulness med børn handler ikke om at de skal være stille og fredelige. Men at styrke deres opmærksomhed og evne til at være her og nu. Det er her og nu glæden bor.

Kurser i at bringe mere Hjerterum I Skolen handler om hvordan, vi som fagpersoner kan bringe mere empati, hjerterum og selvværd ind i vores relationer til de børn og unge vi arbejder med. Det er kurser med oplæg og konkrete øvelser.

Hjerterum i Skolen er et tiltag baseret på vores vision for et paradigmeskift i det danske skolesystem, så der er plads i skoleskemaet til børns læringsglæde, hjerterum og tryghed i fællesskabet.

Vi er ude på at skabe forandringer i den danske skolesystem, ud fra en dyb kærlighed til tidens børn samt viden og indsigt i behovet for nye læringsformer, fra den ældgamle visdom om kroppen, sindet og følelserne i børn og unge.

 

FØLG VORES FACEBOOK SIDE FOR HJERTERUM I SKOLEN HER >> 

 

 Børn lærer bedst når de trives

 

 

Nærvær i skolen – Risskov Skole

En film med indblik fra et længere mindfulness forløb med elever, lærere og ledelse (!) på en almindelig folkeskole i Danmark. (lavet af Filmkompagniet.dk)

 

 

 

Skriv til os for mere info [button window=”new” color=”#303033″ style=”outline” link=”http://hverdagenshelte.com/kontakt/”]KONTAKT OS>>[/button]