Tweens

‘TWEENS’ ~ giv dit barn modet til at være sig selv

Tweens bogen er skrevet af Pia Beck og Pernille W. Lauritsen (Politiken 2010)

 

Indre kaos, ydre x-faktor

Tweens er børn mellem 8-13 år, der tænker, føler og opfører sig helt anderledes, end du selv gjorde i den alder. Tweens har indre kaos og søger ydre x-faktor. De forsøger at se ud og opføre sig som en cool teenager, hvorefter de pludselig bryder sammen som et lille barn.

Tweens er en bog, hvor du uden løftede pegefingre og med stor kærlighed bliver udfordret til at tage din tween i hånden på hans eller hendes præmisser. Du får serveret viden og indsigt, der bryder fastnaglede myter som for eksempel, at drenge ikke må græde og piger slå i bordet. Og du lærer, hvordan du integrerer værdier i din familie som ansvarlighed, selvstændighed, integritet og ligeværdighed, nysgerrighed og åbenhed.

I bogen finder du bl.a. svarene på:
  • Forskellen på drenge og piger i tweenalderen.
  • Hvilken kropslig forandring din tween gennemgår, og hvilke idealer han eller hun fantaserer om at leve op til.
  • Hvordan du støtter din tween i at udvikle essentielle evner som indre ro og kærlighed, integritet og ansvarlighed.
  • Hvordan du håndterer dit barns følelser som forelskelse, usikkerhed, følelsen af at være forkert, forbudt og andre hemmelige følelser.
  • Hvordan du hjælper dit barn med at få et sundt socialt liv, gode venskaber og stærke relationer.

 

Tre familie-eksperters kommentarer

”Tweens giver mange gode forslag til, hvordan vi kommer nærmere et ægte møde med de store børn. Et møde, der rummer anerkendelse, nærvær, ømhed og tillid, og som samtidig hjælper dit barn til at finde modet til at være sig selv og kunne sige fra.”

af Per Schultz Jørgensen, Professor, dr.phil., familie- og børneforsker og tidligere formand for Børnerådet

 

”Tweens er en helt unik bog, der giver dig et enestående, værdifuldt og uvurderligt indblik i det univers, dit store barn lever i. Bogen er med sin indsigtsfulde viden et must for dig, der har tweens eller som interesserer sig for dem.”

af Irene Hage, læge, naturlæge og forfatter til bestselleren ‘Kvinde – krop og sundhed’

 

”De to forfattere holder tydeligvis meget af både tweens og deres forældre, og midt i alle de gode råd er det måske bogens vigtigste styrke.”

af Jesper Juul, familieterapeut og forfatter til bestselleren ‘Dit Kompetente Barn’

 

 

Læsernes anmeldelser af Tweens 

“Det gør mig både opløftet og rolig at vide, at der findes en bog som Tweens. Forfatterne formår i et tilgængeligt sprog at formidle deres deres dybe viden og indsigt om børn af en ny tid til alle os forældre som står både fascineret og rådvilde over for en generation af børn mellem 8-12 år, der ofte opfører sig som rutinerede teenagers. Bogen bryder murene ned mellem forældre og børn, så vi sammen kan blive klogere på os selv og hinanden i bestræbelserne på at skabe sammenhold i stedet for splittelse i vores familier. Det er en bog fuld af håb, humor og respekt – uanset om du barn, mor eller far”

Nina – mor til 2 tweens 

 

“Fremragende og meget anvendelig bog. Masser af eksempler fra det virkelige liv og forslag til, hvordan vi som forældre kan tage de ‘svære’ samtaler med ungerne. Der er også helt konkrete øvelser, og derfor er det lettere at integrere bogens kærlige budskaber i dagliglivet. Ikke så meget tør teori her, men ting der kan bruges til noget. Anbefales varmt!”

Mette – mor 

 

“En fantastisk og vigtig bog om en overset aldersgruppe der er svært ramt af det, den moderne verden kræver og tilbyder. Lauritsen og Rydahl har skrevet et bog der bør læses af alle der har børn uanset alder, som forberedelse og forklaring på deres nogen gange uforståelige adfærd. For mig har denne bog været en lang række af øjenåbnere. Det bliver det nok for de fleste”

Kim – far til 2

 

 

Tweens bogen er pt udgået fra Politikens Forlag men kan lånes på landets biblioteker

[button window=”new” color=”#729f98″ style=”outline” link=”https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A28223080″]SE BIBLIOTEKER  [/button]

 

Forlag: Politikens Forlag

Udgivet: 2010