Familieterapi

Når i vælger at gå i familieterapi er det hele familien, der samles om at skabe forandring i jeres relationer.

Alle bliver hørt og set – også de mindre børn. Og vi arbejder i fællesskab henimod, at I kan være sammen på en sund, opbyggende måde og bryde jeres uhensigtsmæssige mønstre. Det er jer som voksne der ‘går forrest’ og står for at samspillet mellem jer og jeres barn/børn bliver bedre. Tal med os om hvad I kan fortælle jeres barn/børn om at være i familieterapi, så de ikke føler sig gjort forkerte og føler skyld, men mærker at I tager ansvaret og det er for alles bedste.

Når i som familie har været i nedbrydende og mere destruktivt samvær længe (for længe) kan familieterapi være muligheden for, på et dybere plan at bryde jeres negative mønstre.

Gennem dialogen mellem og med jer som familie lærer vi sammen, hvordan samspillet i jeres familien kan være symptomskabende,-vedligeholdende eller –helbredende, og hvordan den enkelte i familien kan bidrage til mulige forandringer mellem jer.  (inspireret af Walter Kemplers teorier, 1986).

*Vi samarbejder med flere af landets kommuner, familiecentre, psykiatere m. flere og I kan som familie supplere familieterapi med anden hjælp I evt. måtte modtage i familien.

“Spild ikke tiden med at bebrejde dine egne forældre, at de undertrykte og forsømte dit indre barn. Siden du flyttede hjemmefra, har dets trivsel udelukkende været dit eget ansvar. Brug i stedet energien kreativt og lær de ting, som dine egne forældre af mange grunde ikke havde mulighed for”

~ Jesper Juul

PRAKTISK INFO

Alle medlemmerne i familien er såvidt muligt med til samtalerne, da alle kan bidrage til forandringen. Ring eller skriv evt. til os for yderligere spørgsmål om hvordan samtalerne foregår hvor børn og unge er med.

PRISER

Pris på familieterapi er 1100 kr. pr samtale. (90 min. varighed)

STED

Familieterapi samtalerne foregår i Farum hos os i vores lokaler på Jernbanegade 2, 2.sal.

Vores familie- og børnesyn er inspireret af dels Walter Kempler, Jesper Juul , I.D.Yalom, C.G. Jung m. flere

[pullquote_right] Jesper Juul – uddrag af bogen Førerulve [/pullquote_right]

Uddrag herunder af Jesper Juuls bog FØRERULVE. En fantastisk bog der hjælper alle forældre med at tage lederrollen i familie på en kærlig og konsekvent måde. Køb den her >>

[one_half]

“Børn har ikke brug for nær så megen opmærksomhed, som hverken de selv eller vi tror. De har brug for voksne, som er nærværende, har tillid til dem og ser/anerkender deres gode intentioner. Denne form for lederskab – som er baseret på tillid og empati – er ikke specifikt børnevenlig, men snarere familievenlig, forstået på den måde, at alle får, hvad de har brug for men ikke nødvendigvis hvad de ønsker sig”.[/one_half]

[one_half_last]
“Tillid er troen på, at børn gør det bedste, de kan, i forhold til de forudsætninger, vi har givet dem med på vejen, og ikke på at de gør, som vi vil eller synes, de skal gøre. Det styrker relationen, når jeg ved, at min tillid eller mistillid er mine følelser og dermed mit ansvar. Det mest almindelige er stadig, at vi gør den anden ansvarlig og dermed til den, der skal gøre sig fortjent til vores tillid, eller den, som selv er årsag til vores mistillid. På den måde bliver tillid en brik i magtspillet og ikke en kvalitet i relationen”.
[/one_half_last]

Feedback fra familier

[round_image][/round_image]

“Vi har fået en meget bedre hverdag i vores familie. Vi har haft god glæde af de redskaber vi har fået når vi har været/ er på vej mod gamle vaner. Vi stopper oftere op og tænker os om eller minder hinanden på vores indbyrdes aftaler.(vi er mere opmærksomme på hvordan vi formulerer os og hvordan vi reagerer, derved undgår vi konflikter oftere). Det har været et så fantastisk et forløb vi har været igennem”. Helle og Chris, mor og far til 2 børn på 12 år og 8 år

“Gennem ærlig og varm coaching har vores datter fået masser af redskaber til at tackle de svære sider af livet, så hun nu tackler problemerne fremfor at lade dem tackle hende! Hun har opnået en utrolig selvindsigt, og gennem kurserne hos Hverdagens Helte har hun lært, at hun ikke er ene om at have problemer, men at mange andre unge går rundt med samme eller endnu større problemer end hende selv – hun føler sig ikke længere anderledes, og har opnået en høj grad af integritet og har fået klarhed over, hvilke værdier der er vigtige for hende.Som forældre har vi følt os trygt guidet til en større forståelse for hvordan og hvorfor vores datter reagerer som hun gør – en fantastisk hjælp som gør, at vi er kommet meget tættere på hinanden og vores samtaler om livets up and downs er blevet meget ligeværdige – vi lærer fantastisk meget af vores datter.En fantastisk udvikling fra at være en usikker, følsom lille ælling med masser af masker er hun godt på vej til at udvikle sig til en svane med langt større selvværd og selvtillid og som formår at sætte grænser”

Lisbeth og John, forældre til datter på 15 år

BESTIL TID

I booker tid til familieterapi på mail herunder.

[button window=”new” color=”#765e28″ style=”outline” link=”http://hverdagenshelte.com/kontakt/”]SKRIV TIL OS HER >>  [/button]